Hlavní navigace

Bude možné vyvolat instalace aplikací z Microsoft Storu na počítačích, u nichž nesedíte

11. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
V rámci testování se někomu ve webové verzi Storu objevuje nabídka se vzdálenými zařízeními, na nichž můžete vyvolat instalaci aplikace.
Vzdálená instalace aplikací

je běžná. Řekněme, že sedíte u počítače a někdo vám pošle tip na zajímavou aplikaci pro Android. Jdete do katalogu Google Play a vydáte pokyn k instalaci, která proběhne hned, jakmile bude mobil připojený k síti, ze které má povoleno instalovat aplikace. Smartphone přitom nemusíte vzít do ruky.

Taková funkce se někdy hodí. Nabídne ji konečně také Microsoft ve svém Storu. Pokud máte více zařízení s Desítkami, budete moct vyvolávat instalace vzdáleně podobně jako na výše uvedené modelové situaci. Přidané funkce si všiml BleepingComputer. Podotýkám, že se ale zatím jedná o test. Proto osobně na možnost vzdálené instalace zatím nemusíte narazit.

CS24

Microsoft vzdálenou instalaci vyvolanou z webu podporoval kdysi dávno v dobách Windows Phonu a podporuje ji také u her a aplikací pro Xbox One.

Někomu se však ve webovém Microsoft Storu vedle tlačítka pro instalaci zobrazuje podnabídka s propojenými zařízeními. Já například nabídku vidím ve Firefoxu, nikoli však v Edgi. Ani se nezobrazuje u každé aplikace. V mém případě se nabídka objevuje u Netflixu. Nenačetla mi však žádné zařízení.

Ve Firefoxu nabídku pro vzdálenou instalaci vidím, v Edgi ne Ve Firefoxu nabídku pro vzdálenou instalaci vidím, v Edgi ne

BleepingComputer při testu čekal 15 minut, než se aplikace na vzdáleném zařízení skutečně nainstalovala. Takže zatím tenhle přídavek berme s rezervou s tím, že do budoucna nám o chlup ulehčí život.