Hlavní navigace

„Webový“ Skype je nyní dostupný pro všechny a udělal pořádek v oznámeních

5. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oznámení Skypu pro Outlook.com přizabila nutnost mít nainstalovaný doplněk. Microsoft s nasazením kecálka na webu postupoval déle, než měl původně v plánu. Teprve teď můžeme ohlásit, že „webový“ Skype by měl být dostupný pro úplně všechny uživatele. Loni v létě se zastavil na českých hranicích. Původně přitom mělo v létě dojít k rozšíření do celého světa. Prvně byl komunikátor integrován do e-mailu Outlook.com na území Velké Británie.

Tip: Vypněte otravný a nedotažený „webový“ Skype ve službě Outlook.com

Když jsme se mu podívali na zoubek, vyšlo najevo, že se jen v počítači spustí okleštěná verze kecálka. Ta je dále na prohlížeči nezávislá, takže během hovoru smíte okna prohlížeče zavřít. Jen před pár dny jsme vám poradili, jak se tohoto řešení zbavíte. Microsoft kupodivu nenabízí možnost, jak Skype na webu vypnout, takže na to musíte oklikou. O patáliích, které toto řešení působí, se dočtete v našem článku. S oznámením celosvětové dostupnosti přichází také několik vylepšení.

 

Microsoft chtěl služby zkvalitnit. Pokud máte u počítače kameru, pak budete moct telefonovat i s obrazem v HD. Doplňkový modul je nyní dostupný i pro uživatele Safari v systému OS X. Vývojáři zavedli aspoň trochu pořádku do systému notifikací. Pakliže používáte současně Skype pro desktop, tak po přijetí hovoru přestane webový Skype zvonit. Zásuvný modul pro prohlížeče sáhnete z webu skypewebexperience.skype.com.

MMF24

Okno se Skypem ve skutečnosti není součástí webu
Okno se Skypem ve skutečnosti není součástí webu

Zdroj: Office Blogs | Skype Blogs