Hlavní navigace

WhatsApp stále roste. Denně jej používá miliarda lidí, proteče jím 55 miliard zpráv

27. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Službám Facebooku se stále daří růst. Poslední úspěch hlásí před třemi roky odkoupený komunikátor WhatsApp.
Miliarda lidí a WhatsApp?

Že to zní povědomě? Rozhodně. Oblíbený komunikátor pokořil miliardu aktivních uživatelů a uživatelek už v únoru 2016. Kolega tehdy konstatoval, že se mu pod Facebookem daří. Tehdy ale šlo o aktivní účty v období jednoho měsíce. Minulý podzim služba přidala podporu pro videohovory a na jaře dočasné stavové zprávy po vzoru Snapchatu.

CS24

A světe div se, rozšiřování funkcionality od WhatsAppu nikoho ve velkém neodrazuje, právě naopak. Provozovatel služby totiž oznámil, že službu používá více než miliarda lidí. Tentokrát ale nikoli měsíčně, nýbrž denně. Počet měsíčních uživatelek a uživatelů se vyšplhal na 1,3 miliardy. Denně je dále v sítí odesláno 55 miliard zpráv, 4,5 miliardy fotografiímiliarda videí.

Facebook ví, jak vybudovat úspěšnou službu. Více než miliarda lidí používá Messenger (konkrétně 1,2 mld., jde o červnový údaj), na dobré cestě je také rychle rostoucí Instagram se 700 miliony uživatelkami a uživateli. Samotnou sociální síť Facebook navštěvují dvě miliardy lidí. V těchto případech ale hovoříme o měsíční používanosti. Jak bylo v červnu odhaleno, denně pak Facebook používá 1,3 miliardy lidí.