Hlavní navigace

Wi-Fi router Kudoso: děti si musí internet zasloužit, za plnění úkolů získají přístup

11. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tráví vaše děti u počítače, mobilu nebo tabletu příliš času? Inženýr Rob Irizarry našel řešení, jak je donutit plnit úkoly a ještě je přitom naučí vážit si peněz. Navrhl totiž router Kudoso, který dětem povolí internet, až když si na něj vydělají.

Kudoso obsahuje platební systém založený na bodech, které děti sbírají pomocí různých úkolů: sledováním naučných videí z Khanovy akamedie, hraním si venku, úklidem pokoje, čištěním zubů, venčením psa apod. Podporován je dokonce fitness program Fitbit, takže budou muset děti také cvičit. Za získané body si pak mohou koupit časový příděl k různým aplikacích a službám (YouTube, Netflix, Facebook, Wikipedia atd.) Úkoly, odměny i jejich ceny si stanoví každý rodič sám.

 

MMF24

Irizarry už systém vyvíjí rok a půl. Připravuje nejen hardware, ale čistě také software, jež si budete moci nainstalovat a vybrané tablety Asusu, TP-Linku či Linksysu. Se svým nápadem oslovil Kickstarter. Pro úspěšné financování potřebuje 50 000 dolarů. Zatím je těsně před polovinou a do konce zbývá ještě 14 dní. Za 70 dolarů nabízí firmware s doživotní licencí, za 119 dolarů i router. Financování už běží tři týdny, ale nápad veřejnost příliš nezaujal – donátorů je v době psaní jen 183.

Dostat děti od internetu lze totiž vyřešit i jinými způsoby. Levnějšími a které nebudou tolik zaměstnávat rodiče nastavováním a potvrzováním odměn nebo které nebudou blokovat systémové aktualizace, protože dítě nemá v pokoji uklizeno. Že jo.

Autor článku