Hlavní navigace

Wi-Fi s „hyperthreadingem“

4. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Intel musí neustále inovovat, to se ale netýká pouze procesorů. Pozadu nechce gigant zůstat ani v oblasti bezdrátových (Wi-Fi) adaptérů. Technologie jménem Cliffside, kterou vyvíjí, umožní uživateli v jednom okamžiku surfovat po internetu a přitom mít k notebooku bezdrátově připojen mobilní telefon, PDA, fotoaparát, tiskárnu... zkrátka jakékoliv zařízení s podporou Wi-Fi.

Adaptér s podporou technologie Cliffside dokáže fungovat jako klient a zároveň jako softwarový Access Point pro Wireless Personal Area Network (osobní místní síť) neboli WPAN. S tímto pojmem jste se mohli setkat u Bluetoothu, se kterým má Cliffside mnoho společného – počítače, které jej budou podporovat, se stejně jako Bluetooth zařízení budou automaticky hledat a uživatel bude tázán, chce-li se druhou stranou zahájit spojení. K WPAN Cliffside adaptéru bude možno připojit až 8 zařízení, podporovány jsou i metody šifrování jako WEP nebo WPA. Jejich použití ale pochopitelně vyžaduje oboustrannou podporu.

Není zatím známo, kdy se Wi-Fi adaptéry s podporou Cliffside dostanou na trh. V současné době je tato technologie projektem ve vývoji, podobně jako například grafické jádro Larrabee nebo mnohojádrový procesor Tera-scale.

Zdroj: DailyTech

Autor článku