Hlavní navigace

Windows 10 build 10576 zalepuje díry. Novinky jsou zajímavé jen pro majitele Xboxu One

30. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Insideři zapojení do aktualizačního kanálu Fast Ring mohou ode dneška stahovat nové sestavení Windows 10. Build s číslem 10576 opravuje hlavní chyby z minula. Nabídka Start a vyhledávač by už měly fungovat i v zemích bez dostupné Cortany, aplikace Xbox nebude trpět memory leakem, navíc by měl být vylepšen výkon u nested virtualization (virtuálních systémů uvnitř virtuálních systémů).

Streaming v prohlížeči Edge
Streaming v prohlížeči Edge 

Prohlížeč Edge umí nově posílat obraz a zvuk pomocí protokolů Miracast a DLNA. Přes síť tak můžete streamovat video z YouTube nebo fotky z Facebooku. Teoreticky jakýkoliv neflashový obsah. Jen videa s DRM ochranou takto poslat nepůjdou. Edge dále umožní označit text v otevřeném PDF a následně vyhledat doplňující informace přes Cortanu (takže u nás nikoliv).

Jako přijímač s Miracastem může fungovat i Xbox One. Aplikace Xbox Beta ve Windows 10 se umí s konzolí propojit ještě lépe než dřív. Na počítači bude možné nakupovat hry pro konzoli. Do záznamů z her bude možné vkládat hlasové komentáře. A přátele v síti Xbox Live bude možné vyhledávat na Facebooku.

Nová aplikace Xbox Beta
Nová aplikace Xbox Beta

Nové sestavení s sebou přináší i několik známých chyb. Při příchodu notifikace do oznamovacího centra dojde u přehrávačů instalovaných z Windows Storu ke ztlumení hlasitosti o 75 %. Po upgradu se vymažou všechny zprávy a kontakty z integrovaného Skypu. Řešením je smazat soubor PrivateTransportId v adresáři  C:\Users\\AppData\Local\Packages\
Microsoft.Messaging_8wekyb3d8bbwe\LocalCache.

MMF24

 

Zdroj: Microsoft