Hlavní navigace

Windows 10 Insider Preview build 15031 jde opožděně na mobily. Primárně opravuje chyby

10. 2. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dona Sarkar, vedoucí program Windows Insider, řekla, že bychom se v tomto týdnu mohli dočkat dalšího sestavení Windows 10 Insider Preview pro smartphony. S několikadenním zpožděním skutečně dorazilo sestavení 15031. Microsoft se vývoji mobilního systému nevěnuje podle očekávání mnohých, kteří ještě doufají ve velký zvrat.

Běžně se stává, že jsou mobily opomenuty a nová sestavení proudí jen na počítače. Pokud máte mobil s Windows, na němž chystanou verzi systému testujete, určitě budete potěšeni, že se na vás tentokrát dostalo. Novinek není mnoho. Vlastně si jen můžete všimnout nové ikony pro sdílení, která byla představena o pár dní dřív na počítačích.

CS24

Windows 10 Mobile (Ilustrační foto) Windows 10 Mobile (Ilustrační foto)

Dále vás čekají jen nutné opravy. I mobily trápí známé chyby, o nichž jsme už většinou slyšeli. Stránka s nastavením Bluetoothu způsobí pád Nastavení, nefunguje ani tlačítko pro přepínání stavu Bluetoothu v Centru akcí. Pro mobily platí, že v tomto sestavení nelze stahovat balíčky pro podporu řečí ani přidávat platební karty do peněženky. Continuum pak nefunguje při bezdrátovém spojení. Nelze ani bezdrátově přenášet obraz přes protokol Miracast.

Kompletní seznam známých i opravených chyb si prostudujte na blogu Windows Experience.