Hlavní navigace

Další potvrzení. Zanedlouho nás čeká Windows 10 Spring Creators Update

8. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Když už víte, jak se jarní vydání Desítek bude nazývat, můžete jít klidně spát.

Oživeno dne 8. března 2018

Další potvrzení marketingového názvu Spring Creators Update, jež bude používán pro Windows 10 verze 1803, bylo objeveno skrze PowerShell uživatelem @warnelidl.

https://twitter.com/warnelidl/status/971692964694188032

Původní článek ze dne 5. února 2018

Doteď jsme nadcházející vydání Windows 10 znali jen pod kódovým pod označením Redstone 4 nebo verze 1803. Vypadá to, že si Microsoft vybral nové marketingové označení. Oficiální oznámení zatím neproběhlo (stejně jako Microsoft neprezentoval při žádné větší události, co všechno chystá za novinky).

Jak ale upozornil Richard Hay, Microsoft název zmínil v jednom z úkolů, které můžete plnit v rámci testování Windows. Tyto úkoly se nachází v Centru Feedback a dnes již v daném úkolu zmínku nenajdete. Což nevadí, protože pořízený obrázek dřívější verze popisu samozřejmě už Microsoft nikomu ze soukromého úložiště nevezme.

Tip: Sledujte s námi novinky v programu Windows Insider

Pokud si to firma nerozmyslí, což se nedomnívám, bude letošní první velké vydání Windows 10 nazváno jako Spring Creators Update. Což není zrovna originální ani kreativní. Loni na jaře Microsoft vyprodukoval Creators Update, na který na podzim navázal Fall Creators Update. Základní pojmenování tak zůstane zachováno, změní se jen roční období v názvu.

CS24

https://twitter.com/WinObs/status/959821488516935680

Jarní aktualizace tak nepotěší ty, komu se tento způsob pojmenovávání už zajídá. Osobně doufám, že si aspoň na letošní podzim Redmondští připraví název úplně nový. Znovu už ostatně Fall Creators Update použít nemohou. Nebo by aspoň neměli, pokud se nechtějí začít opakovat. Marketingový název se odkazuje k tomu, na co se vývojový tým v novém vydání zaměřuje, ale vlastně může s tímto vydáním souviset pramálo. Leckdo např. poukazoval, že Creators Update se tvořením měl společného málo.