Hlavní navigace

Windows 10 testuje milion lidí, 64 % instalací běží na fyzických strojích

13. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft se pochlubil, že do programu Windows Insider se přihlásil milion lidí z různých koutů světa. Uplynuly zhruba dva týdny od uvolnění rané testovací verze Windows 10. Účast lze považovat za úspěšnou. Od té doby lidé napsali 200 000 příspěvků, kde hodnotí dosavadní zkušenosti se systémem a radí společnosti, co by vylepšili.

Ve virtuálních počítačích podle Microsoftu běží 36 % ze všech instalací Windows 10 Technical Preview. Zbytek lidé zkouší na reálných strojích. Redmondští zdůrazňují, že to znamená, že zpětná vazba pochází z delších zkušeností. Ve virtuálních počítačích si obvykle se systémem pohrajete jen pár minut, zatímco na normálním počítači nemáte na výběr.

 

Snad mají pravdu. Rovných 68 % uživatelů denně spustí přes sedm aplikací, 25 % pak dokonce 26 aplikací. Tito lidé se neflákají a předělané prostředí podrobují pořádným zátěžovým testům. Nemluvě o 5 % uživatelů, kteří za den spustí 68 aplikací. Joe Belfiore v blogovém příspěvku žádá uživatele o zpětnou vazbu.

MMF24

Microsoft se lidem chce opravdu zavděčit. Máte jedinečnou šanci, jak ovlivnit nástupce Windows 8.1. Kromě instalace TP můžete i bez účasti ve výše zmíněném programu poslat své nápady a přání do Redmondu, a to prostřednictvím stránky windows.uservoice.com. Mimochodem, Belfiore slibuje, že se nového sestavení dočkáme brzy.

Zdroj: Blogging Windows