Hlavní navigace

Windows 7: kontextové nabídky nalevo od ukazatele myši

31. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes se vydáváme po stopách Neda Flenderse, který si v legendárním seriálu Simpsonovi zřídil obchod s potřebami pro leváky. Přinášíme totiž tip, který ocení zejména tito uživatelé. Chcete, aby se vám nabídky programů a kontextové nabídky zobrazovaly na levé straně od ukazatele myši? Stačí drobný zásah do systémového registru.

Nástroj Editor registru spustíte tak, že stisknete Win+R, do políčka zadáte řetězec regedit a klepnete na tlačítko OK. Následně přejděte do větve:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows

Vytvořte novou hodnotu tak, že klepnete pravým tlačítkem na volnou plochu v pravé části okna, zvolíte položku Nový a v nabídce pak klepnete na položku Řetězcová hodnota. Pojmenujte ji MenuDropAlignment.

Poté na tuto položku klepněte pravým tlačítkem, zvolte Změnit a nastavte Údaj hodnoty na 1. Potvrďte tlačítkem OK a zavřete Editor registru. Změna se aktivuje po restartování počítače. Pokud chcete, aby se nabídky opět zobrazovaly na pravé straně, pouze změňte Údaj hodnoty položky MenuDropAlignment na 0.

PAMATUJTE: Nabídky se budou zobrazovat na levé straně pouze v případě, že je tam dostatek místa. V opačném případě se zobrazí napravo.

CS24

Myš pro leváky

V případě, že jste tak ještě neučinili, můžete si také nastavit prohození funkcí levého a pravého tlačítka myši. V nabídce Start napište do vyhledávacího řádku řetězec myš a klepněte na první stejnojmennou položku. Na záložce Tlačítka zatrhněte položku Zaměnit první a druhé tlačítko myši a poté klepněte na OK. Změna se projeví okamžitě.