Hlavní navigace

Windows 7: Známe několik nových funkcí

27. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft poprvé představí nové vlastnosti a funkce Windows 7 na Professional Developers Conference (Konference profesionálních vývojářů), kde by každý účastník měl dostat 160 GB harddisk plný betaverzí od Microsoftu, a to včetně pre-betaverze Windows 7. Ještě před zahájením konference k nám však pronikly informace o nových připravovaných funkcích systému Windows 7, které tato pre-betaverze obsahuje:

Device Stage by měl být jakýmsi centrem zařízení, kde by uživatel mohl zařízení jednoduše spravovat, prohlížet, synchronizovat, tisknout a provádět další akce vázané na daný typ zařízení. Pod názvem Action Center se pak skrývá sebe-diagnostikující nástroj, který by měl uživatelům pomoci vyřešit problémy s jejich operačním systémem.

Dále uniklo jméno StreamOn, což má být nový způsob jak manipulovat s audio/video obsahem a zařízeními, více ale známo není. K hezčímu vzhledu systému by pak přispěje nový animační framework s nastavitelnými efekty. Těšit se rovněž můžeme na přepracovaný hlavní panel a pravděpodobně grafickou konzoli, neboli PowerShell 2 (vylepšený příkazový řádek).

MMF24

Následuje již známá podpora pro multi-dotykové displeje a rozpoznávání gest. Vylepšena bude také implementace bezdrátové technologie Bluetooth, a rovněž se dočkáme mnohem širšího rozšíření panelů Ribbon, tedy těch co známe z MS Office 2007. Na vlastní kůži si pak tyto funkce snad vyzkoušíme někdy uprostřed prosince, kdy by mohla vyjít první veřejná betaverze systému Windows 7.

Zdroj: ZDnet blog