Hlavní navigace

Windows 8 Pro údajně budou v prodeji za běžnou cenu 199 USD

21. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ceny nových Windows 8 jsou momentálně v hledáčku každého člověka, který se o revoluční systém zajímá. Řada zdrojů naznačuje, že Microsoft změní strategii vydávání Windows. Kdyby přicházela častěji než jednou za tři roky, nižší ceny by tehdy obzvlášť dávaly smysl. Microsoft navíc z produktu vyjmul licencované technologie na přehrávání filmových DVD, čímž opět uvolnil další prostor pro stlačení ceny. Prozatím platí, že ve speciální akci si bude moci prakticky každý majitel nějakého počítače s Windows pořídit Osmičky za jeden tisíc korun (39,99 USD).

Tip: Windows 8 dostanou nový typ licence pro doma skládané počítače

Jenže od února následujícího roku bychom měli být svědky navýšení ceny na normální hodnotu. Nikdo ale neví, jak bude ta normální hodnota vypadat. Microsoft se sice k oficiálnímu oznámení stále nemá, ale server The Verge přišel se zprávou od nejmenovaného zdroje, který je prý obeznámen s plány redmondského gigantu. Podle něj akční cena 69,99 USD za Windows 8 Pro od února naroste na běžnou cenu 199 USD. V přepočtu jde zhruba o čtyři tisíce. Hovoříme zřejmě o plném krabicovém balení, nepřenositelné OEM a PUL licence snad budou o něco levnější.

 

MMF24

Pokud však budete mít základní Windows 8 Core, budou vám prodejci na počátku nabízet upgrade na vybavenější edici Pro za 69,99 USD. Jakmile skončí leden 2013, měla by cena za tento typ upgradu povyskočit na 99,99 USD. Tyto informace prozatím berte jako nepotvrzené, navíc nám schází další důležité údaje. Nevíme, kolik si Redmondští budou například účtovat za licenci PUL. Ani nevíme, jak se změní cena upgradu ze starších verzí Windows (do února 39,99 USD), která bude v každém případě nižší než výdaje za samostatnou novou licenci.

Zdroj: The Verge