Hlavní navigace

Windows 8 se pravděpodobně budou jmenovat úplně jinak

12. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Steven Sinofsky, prezident divize Windows, byl prvním člověkem, který potvrdil, že Windows 8 je kódovým označením projektu Windows vNext, ač si to málokdo uvědomuje. Vzhledem k tomu, že jiné označení nadcházejícího operačního systému zveřejněno nebylo, hovoří se o něm jako o Windows 8. Microsoft sám tuto značku používá. Známé novinářce Mary-Jo Foley bylo taktéž několikrát naznačeno, že Windows 8 opravdu nebude konečným názvem produktu, kterému takto nyní říkáme.

Otázka tedy zní, jak budeme novému systému říkat. O tom všechny zdroje nadále mlčí, takže se v podstatě můžeme maximálně pustit do spekulací. Microsoft zřejmě chce všem naznačit, že jeho počin se od svých předchůdců liší velmi zásadně. Kdyby jenom změnil číslovku, nezúčastněný člověk by si nemyslel, že Windows 8 budou oproti Windows 7 nějak revoluční. To je zcela správná a logická úvaha.

Mary-Jo Foley se nedomnívá, že by byl konečný oficiální název odhalen na konferenci Build. To nám dává čas přemýšlet. Na opuštění značky Windows je asi ještě brzy, poněvadž hlavní podstata této rodiny operačních systémů zůstává zachována. Proto se asi pouze nahradí číslo osm. Jak byste chystaný operační systém pojmenovali vy?

Zdroj: Softpedia a ZDNet