Hlavní navigace

Windows 9 obsahují tlačítko pro snadný upgrade na novější sestavení

25. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak ten čas letí, když už se za měsíc máme na živo seznámit s Windows Threshold, že? Ukázka nadcházející řady operačního systému se zřejmě bude nazývat Windows Technical Preview. Co ale záleží na jméně, když tušíme, že přinese něco zajímavého. Něco, o čem jsme dosud nevěděli. Podle Neowinu to bude funkce pro snadný upgrade na čerstvější sestavení.

Během vývoje Microsoft kompiluje řadu sestavení, ale není jasné, jestli teď bude každé z nich pouštět ven. Spíš asi ne. I kdyby vydal jedno sestavení za pár měsíců, díky zmíněnému vylepšení byste nemuseli provádět vždy kompletní přeinstalaci. Bude stačit otevřít Windows Update, kde najdete odkaz na instalaci novějších Windows.

 

Ke kompletní přeinstalaci nedojde, upgrade spíš podle popisu jen nahradí pozměněné soubory a zachová nastavení, uživatelská data atp. To, že funkci obsahují aktuální interní sestavení, ještě neznamená, že se jí dočká také široká veřejnost s Windows Technical Preview. Dávalo by to však smysl, neboť Microsoft vývojový cyklus neustále zkracuje.

MMF24

Snaží se k uživatelům dostat co nejrychleji ta nejaktuálnější vydání produktů. Zvlášť to platí pro Windows. Windows 8.1 vyšla po roce po uvolnění Windows 8, za dalšího půl roku jsme se dočkali tzv. jarní aktualizace a za pár měsíců vyšla srpnová aktualizace. Teď chce firma systém vylepšovat každý měsíc.

Zdroj: Neowin