Hlavní navigace

Windows 9 výrazně upraví hlavní panel, kde bude i Cortana [spekulace]

16. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

Včera jsme vás informovali o tom, co na konferenci WPC 2014 prozradil Microsoft o nadcházejícím vydání Windows Threshold. Teď si ještě povíme, co hlásí Neowin. Kromě toho, že by podle něj mělo být možné prakticky úplně vypnout Metro a Úvodní obrazovka bude na desktopech standardně vypnutá, dostanou nová Windows upravené uživatelské rozhraní.

Tip: Microsoft má na zařízeních pouhý 14% podíl. Brzy dorazí tablety do 100 USD

Zatímco příležitostnému divákovi může desktop ve Windows 8 připadat skoro stejný jako ve Windows 7, v Threshold prý zažijeme podstatně větší změnu. Čeká nás modernější a ještě plošší prostředí. Především se však promění hlavní panel. Skončí statické ikony i tady? Má je nahradit něco na způsob menších aktivních dlaždic.

To znamená, že budou pravděpodobně dynamicky zobrazovat obsah a bude možné s nimi interagovat. Uvidíme v malé dlaždici obsah okna? Na hlavním panelu najdeme také Cortanu. Už dlouho si myslíme, že právě s Windows Threshold by mohla dorazit – a podle Neowinu za zatím vypadá nadějně.

 

Integrace dotykových aplikací s desktopovým prostředím podle všeho teprve začala. Zatímco jsme i podle dříve zveřejněného konceptu čekali prostě klasické okno s aplikací, zdá se, že dotykové aplikace nebudou mít klasické záhlaví. Budou se jevit jako nativní, ale své aplikace pro desktop. I bez záhlaví je bude možné minimalizovat nebo ukončit.

WT100

Dokonce se možná vrátí miniaplikace na plochu, což by dávalo celkem smysl, kdybychom přišli o Úvodní obrazovku. Na druhou stranu by tím Microsoft popřel její existenci, což mi přijde škoda a trochu radikální. Zdroje Neowinu očividně viděly raná sestavení systému, ale co přinese Threshold ve finále, se může významně lišit.

Zdroj: Neowin