Hlavní navigace

Windows Live Spaces skončí. Blogy budou převedeny ke "konkurenci"

30. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na sklonku roku 2004 Microsoft spustil blogovací službu MSN Spaces, kterou později přejmenoval na Live Spaces, čímž doplnil své portfolio sociálních služeb v rámci platformy Windows Live. Blogy byly, na rozdíl od dnešní doby, populárnější.

Dosavadních třicet milionů uživatelů žádalo propracovanější správu blogu, což je prý jedním z důvodů, proč dojde ke zrušení Spaces a přesunu uživatelských elektronických zápisníků pod velice oblíbený redakční systém WordPress. Proč s WordPressem soupeřit, když spojením sil vznikne silná kombinace, že? Vždyť aktuálně pohání asi 8,5 % veškerých webových stránek!

Přechod pod doménu WordPress.com by měl být snadný, webový průvodce vám pomůže krok za krokem. Pokud se k přesunu blogu neodhodláte do šesti měsíců, skončí v propadlišti dějin. Poslední možností zůstává stáhnout blog, takže ho budete moci nahrát na uvedenou stránku později. Ze starých adres odkazujících na blogy budete přesměrováni na nové, takže se nestane, že byste přišli o čtenáře, kteří novou adresu neznají.

MMF24

Propojení dvou silných platforem se projeví příznivě zejména pro uživatele služby Windows Live, kteří si snáze založí na stránce WordPress.com blog. Ta bude navíc aplikací Windows Live Writer ze sady Windows Live Essentials 2011 používána jako výchozí blogovací řešení. Na váš zápisník se napojí i komunikátor Windows Live Messenger. Všechny potřebné informace k přechodu najdete na stránce spaces.live.com.

Zdroj: Inside Windows Live