Hlavní navigace

Windows Live Sync aneb FolderShare 2.0

21. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejen ti z vás, co si oblíbili synchronizační službu Windows Live FolderShare, se mají na co těšit. Služba FolderShare totiž skončí. Jestliže vám to jako dobrá zpráva nepřipadá, tak vězte, že bude nahrazena službou Windows Live Sync, kterou sami autoři nazývají jako „FolderShare 2.0“.

Tato nová služba má totiž být velice podobná té původní a to včetně funkcí. Aby to však nezůstalo jen u změny jména, přibudou i funkce nové: Synchronizovat půjde až 20 adresářů, přičemž limit je 20000 souborů pro jednu složku (ve free verzi). Služba bude rovněž propojena s Windows Live ID, díky čemuž se zjednoduší přihlašování (nebude třeba si pamatovat více různých přihlašovacích jmen).

Kromě Live ID bude propojen i Koš, který bude nyní jednotný pro všechna zařízení, a nahradí tak několik oddělených složek pro binární odpad. Rovněž se dočkáme nových verzí klientů pro MS Windows i jablečný Mac OS X a podpory Unicode. Exotické znaky v názvech souborů by již neměly činit problém.

CS24

Během prosince tedy přestane FolderShare stávajícím uživatelům fungovat a bude jim nabídnut upgrade na Live Sync. Veškeré sdílené složky zůstanou zachovány, kromě sdílených knihoven (pokud jich máte hodně, tak je radši co nejdříve zálohujte). Autoři očekávají poměrně velký nápor uživatelů při spuštění nové služby, a proto varují před možnými problémy s přihlašováním.

Zdroj: FolderShare Team Blog