Hlavní navigace

Windows PC éra končí

12. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Boom tabletů a podobných přenosných zařízení by nepřehlédl ani slepý a dává Marku Deannovi za pravdu. Tak jako si dnes nedovedeme představit, že bychom v domácnosti neměli počítač, si před třiceti lety lidé nedovedli představit, že se bude počítač vyjímat v každé domácnosti. Člověk, který je zodpovědný za původní IMB PC, dnes většinu pracovního dne stráví na tabletu. Přitom stále pracuje u IBM a zastává vysokou pozici.

Tip: IBM PC: 12. srpna 1981 se začala psát historie moderních počítačů

Dá se předpokládat, že když tablet stačí jemu, měl by stačit také drtivé většině ostatních lidí. Když Mark Dean spolu s dalšími jedenácti spolupracovníky pracovali na IBM PC, nevěřil, že se éra klasických domácích počítačů ještě za jeho života začne chýlit ke konci. Momentálně jsme od konce samozřejmě hodně daleko, v určitém segmentu trhu poptávka po těchto strojích zůstane možná navždy. PC je nejpoužívanější, ale inovace počítačového průmyslu vedou jiní.

Ostatně, IBM prodalo svou pécé divizi Lenovu už v roce 2005. Dokonce ani neprodává periferie či jiný hardware. Navzdory tomu se prý firmě daří mnohem lépe než by kdo předpokládal.

Zdroj: Neowin