Hlavní navigace

Windows Phone budou podporovat 1080p, prozradilo to nové Visual Studio

2. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejdražší telefony s operačním systémem Android mají dnes obrazovky s rozlišením 1080 × 1920 px. Windows Phone v současnosti podporují všehovšudy tři rozlišení, z nichž nejrozšířenější je to nejnižší, 480 × 800 px. Pouze nejdražší přístroje jako Nokia Lumia 920 mají rozlišení 720 × 1280 nebo 768 × 1280 px.

Microsoft před pár dny zveřejnil novou verzi svého integrovaného vývojového prostředí (IDE). Visual Studio 2013 Preview, které bude sloužit mimo jiné pro vývoj aplikací pro budoucí verze Windows Phone, už zvládne i emulaci obrazovky s rozlišením Full HD – dokazují to příhodně pojmenované soubory, které si s sebou nese. Předpokládá se, že podporu rozlišení Full HD přinese aktualizace GDR3 pro Windows Phone 8, které by se uživatelé měli dočkat přibližně koncem letošního roku. Výrobcům přístrojů se tak otevře možnost vybavit své telefony displeji s extrémně jemnými body. Pětipalcové obrazovky, které již nyní vyrábí firma Sharp, se chlubí hustotou 443 pixelů na palec (ppi).

 

MMF24

Ne všichni fanoušci Windows Phone budou ale z takových přístrojů nadšení. Jak argumentuje český server MyWindows.cz, více pixelů znamená vyšší nároky na hardware telefonu a tím pádem vyšší spotřebu energie. Pokud ale nemáte ostříží zrak, rozdíl nejspíš budete hledat jen velmi obtížně.

Zdroj: VR-Zone