Hlavní navigace

Windows Phone má v pětici evropských zemí 10% podíl. iOS má necelých 16 %

3. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kantar Worldpanel ComTech zveřejnil statistiku prodejů chytrých telefonů. Data sbíral po tři měsíce, až do října. Nebudeme to zbytečnější rozmazávat. Zkrátka nový iPhone 5S výrazně vede nad „levným“ modelem 5C. Například ve Velké Británii se dražší model prodával oproti levnějšímu v poměru tři ku jedné. iOS se v poslední době nedaří navyšovat podíl podobným tempem jako konkurenci. Neplatí to ale pro všechny trhy.

Tip: Windows Phone meziročně narostl o 156 %. Průměrná cena smartphonu opět klesla

Třeba v Japonsku se iPhone 5S stal velkým hitem a na prodejích smarphonů v této zemi u největšího operátora Apple v říjnu utržil 76,1% podíl. V USA to bylo celkově 52,8 %. Průměr za tři měsíce se ale ve Spojených státech meziročně snížil ve prospěch Androidu, a to o 6,4 procentního bodu. Úspěch naproti tomu zaznamenal Microsoft. Ten roste především v Evropě, zatímco v USA zaostává.

 

V pěti největších evropských trzích (Británie, Německo, Francie, Itálie a Španělsko) se z celkového objemu prodaných chytrých telefonů pyšnilo logem Windows Phone 10,2 % zařízení. Android ale zabral 70,9 %, takže na iOS zbylo 15,8 %. Pokud Microsoft ve zmíněných evropských zemích někoho ohrožuje, je to právě pozice Applu.

V září jsme hlásili, že se Windows Phonu se v Evropě daří. Na pěti velkých trzích má 8,2% podíl. Microsoft si vede dobře také v Česku. Podíl Windows Phone na prodaných smartphonech u nás dosáhl takřka 14 %.

MMF24

Statistika prodejů smartphonů za tři měsíce od Kantar Worldpanel
Statistika prodejů smartphonů za tři měsíce od Kantar Worldpanel

Zdroj: Kantar Worldpanel via WinBeta