Hlavní navigace

Windows Phone po jednom roce

24. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft má po více než roce pro svou novou mobilní platformu obstojný základ v podobě obchodu s aplikacemi. A určitě se bude ještě rozšiřovat.

Není to tak dávno, co Microsoft oslavil překročení hranice 35 000 aplikací (v polovině října). Pravidelnost uvádění nových aplikací nabrala na spádu, za posledních 30 dnů se do obchodu za den průměrně nahrálo 165 aplikací. Touto rychlostí, by se 50 000 hranice slavila někdy na začátku příštího roku. Oficiální údaje se však mohou trochu lišit, tato čísla pocházejí ze sledovacího systému vytvořeného serverem All About Windows Phone.

Marketpalce

Aplikace má na svědomí přibližně 10 000 různých vývojářů, dá se tedy soudit, že Microsoft opět začíná nabírat ztracenou důvěru. Sice velmi pomalu, ale jistě. A mohla by tomu pomoci i kvalita nahrávaných aplikací, vždyť jich „cenzurou“ neprošlo již přes pět a půl tisíce. I analytická společnost Distimo přišla s podobným průzkumem, navíc však i porovnala počet stáhnutých placených aplikací a těch volně k dostání. To vše v následujícím grafu postavila proti výsledkům jablečného App Store.

MMF24

Appstore x Market PlaceA jen tak pro zajímavost, největší počet aplikací v Marketplace zabírají hry a knihy (15%), následují je různé nástroje pro úpravu systému (14%) a multimediální aplikace (13%).

Zdroj: All About Windows Phone, WPCentral