Hlavní navigace

Windows Phone Store hostuje přes 200 000 aplikací. Proč je demo důležité?

17. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft se podobným číslem nemůže chlubit každý den, navzdory tomu se ale 200 000 aplikacemi ve Windows Phone Store zrovna nevytahuje. Statistiku zveřejnil v rámci příspěvku na blogu pro vývojáře. Milník v podobě 100 000 aplikací společnost překročila v červnu 2012. Ke zdvojnásobení tedy došlo zhruba na v časovém úseku roku a půl. V digitálním obchodě denně proběhne přes 12 milionů transakcí.

Tip: Počet stažení aplikací ve Windows Phone Store meziročně vzrostl o 290 %

Oba dva obchody, tj. Windows Phone Store a Windows Store, jsou nyní dostupné ve více než 190 zemích. Microsoft přidává tipy, jak si vývojáři v ekosystému zajistí lepší pozici. Trhy, kde lze aplikace platit prostřednictvím operátorů, se těší vyššími počty stažení. V rozvíjejících se trzích, kde je současné možné využít operátory k placení, uživatelé aplikace stahují 6× více než jinde.

 

Nezapomeňte také na možnost bezplatného vyzkoušení, pokud jste vaši aplikaci zpoplatnili. Oproti placeným kouskům bez dema zaznamenávají tyto aplikace 70× vyšší objem stažení. Typicky je po vyzkoušení dema zakoupí 5–10 % lidí, což představuje dokonce 3–6× vyšší příjmy ve srovnání s placenými aplikacemi bez dema. Stačí přidat pár řádků kódu. A pokud chcete mít svou aplikaci v obchodě kolem Nového roku, stihněte ji odeslat do 20. prosince.

Ve Windows Phone Store najdete přes 200 000 aplikací Ve Windows Phone Store najdete přes 200 000 aplikací

Zdroj: Windows Phone Developer Blog via Neowin