Hlavní navigace

Word, Excel i PowerPoint jsou oficiálně venku pro všechny smartphony s Androidem

25. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft v druhé polovině minulého roku uvolnil svůj balík Office bezplatně pro platformy Android a iOS. U jablečného systému nešlo zase o takovou novinku a redmondský gigant vlastně jen otevřel Word, Excel a PowerPoint i pro uživatele, kteří neměli předplatné Office 365.

V polovině května Microsoft doplnil poslední dílek skládačky, když uvolnil betaverzi všech tří aplikací, na které jsme už byli zvyklí z iOS, pro smartphony s Androidem. Dnes ovšem vychází konečná verze pro všechny uživatele bez pozvánky. Stačí jen, abyste na svém smartphonu měli Android 4.4 nebo novější a také aspoň 1 GB operační paměti. Nepříliš překvapivě zůstali na štíru vývojáři testující Android M, se kterým si nové verze Office nerozumí.

 

Nechme teď stranou, že úprava dokumentů nebude na menším displeji smartphonu ani zdaleka tak komfortní jako na větším tabletu. Každopádně jde stále o velký pokrok v porovnání s jednoduchými mobilními Office, které v sobě sice integrovaly prohlížeče pro všechny tři typy dokumentů, funkčně ale značně pokulhávaly. Tentokrát dostanete plnohodnotnou kancelář.

Všechny nástroje – Word, Excel a PowerPoint – jsou k dispozici zdarma pro nekomerční používání. Toto omezení pochopitelně neplatí, když se přihlásíte svým Microsoft účtem s aktivovaným předplatným Office 365, které je k dispozici v různých verzích i pro české uživatele. Některé pokročilejší funkce bez předplatného používat nelze.

MMF24

" width="560" frameborder="0" height="315">

Zdroj: Office Blogs