Hlavní navigace

Xbox One dorazí 5. září za 11000 Kč bez Kinectu, s ním pak za 14000 Kč

9. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Máme potvrzené, že hlasové ovládání bude pouze v angličtině.

Původní článek:

Microsoft se s námi při příležitosti herní výstavy E3 podělil o konkrétní formace ohledně uvedení Xboxu One na český trh. Nebudeme to zdržovat, konzole do Česka dorazí 5. září za odhadovanou maloobchodní cenu začínající na 10 999 Kč. Za své peníze dostanete Xbox s 500GB pevným diskem a jedním bezdrátovým ovladačem.

Plus si na dva týdny bezplatně vyzkoušíte jinak placenou službu Xbox Live Gold, pokud ovšem budete patřit k nováčkům. Konzoli kromě kabelu k internetu připojíte také pomocí Wi-Fi. Kdo chce Kinect, připlatí si. Varianta s touto kamerou bude cenově začínat na 13 999 Kč. Vedle her ji využijete pro skenování kódů QR, videohovory přes Skype nebo pro biometrické přihlašování do aplikací.

 

Hlasové povely usnadní ovládání konzole, z informací ale nevyplývá, že by Xbox One rozuměl českým příkazům. To ještě upřesníme. Opožděný start konzole bude aspoň v něčem výhodný – vývojáři do podzimu připravili a stihnou připravit funkce navíc, které byly slíbeny, ale teprve je dodávají v softwarových aktualizacích.

Při uvedení budou dostupné tituly jako Forza Horizon 2 nebo Halo: The Master Chief Collection – s přístupem k betaverzi Halo 5: Guardians. Dovolím si podotknout, že dosavadní nabídka exkluzívních her pro konzole nové generace není bůhvíjak ohromující, skutečně zajímavých titulů se dočkáme zřejmě až v příštím roce.

MMF24

Zdroj: Tisková zpráva