Hlavní navigace

Xilence představuje skříň pro nenáročné. Montclair konkuruje CM Centurionu

18. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firmu Xilence známe především jako výrobce levných ventilátorů a počítačových zdrojů. Firma ovšem vyrábí i počítačové skříně, kam spadá i právě představená novinka.

Xilence Montclair je klasická ATX skříň. Její rozměry jsou 43 × 41 × 18,5 cm, jedná se tedy spíše o menší skříň. Ocelový plech použitý na konstrukci má tloušťku 0,5 mm, je otázkou, zda bude tloušťka stačit a zda bude konstrukce dostatečně pevná. Levá bočnice obsahuje jednu pozici pro 120mm ventilátor a je také částečně prosklená.

Xilence Montclair

Uvnitř nalezneme celkem osm 5,25" pozic. První tři seshora jsou klasické pozice např. pro optické mechaniky, zatímco zbývajících pět slouží k instalaci adaptérů pro 3,5" pevné disky. Na zadní straně nalezneme sedm pozic pro rozšiřující karty. Celý interiér je vyveden v černé barvě.

 

Ovládací panel, který nalezneme na předním panelu nad pozicemi pro mechaniky, nabízí kromě standardních tlačítek power a reset také konektory audio a USB. Specialitou jsou dvě hot-swap pozice pro 2,5" disky.

Proudění vzduchu uvnitř skříně zajišťuje pouze jeden dodávaný 120mm ventilátor umístěný vpředu. Další ventilátory stejného rozměru můžete osadit dozadu, do bočnice a dokonce i na strop skříně.

CS24

Cena této novinky byla stanovena na 49,90 € (cca 1300 Kč), což je cena, za kterou Cooler Master nabízí robustněji stavěné a uvnitř lépe řešenou řadu Centurion. U Montclair asi platíte za bočnici, většina zájemců ji dost možná bude považovat za předraženou alternativu k řadě CM Elite.

Zdroj: Xilence