Hlavní navigace

YouTube Capture: aplikace „natoč a nahraj“ exkluzivně pro iOS

18. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google včera večer překvapil novou aplikací YouTube Capture. Slouží ke snadnému natočení, úpravě a poslání videa na největší videosíť světa. Vlastně jde o jakýsi Instagram pro pohybující se snímky. Takové už v různých marketech a storech najdete spousty, ale když je to přímo od Googlu, jde o velkou věc a možné nastolení trendu.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Ještě větším překvapením pak je, že aplikace je zatím dostupná jen pro iOS (App Store, iPhone a iPod Touch), na domácí Android se dostane až později.

Jak YouTube Capture funguje? Po spuštění programu se přihlásíte ke svému účtu, projdete krátkým tutoriálem a můžete točit. Nečekejte žádné složitosti. V nastavení zvolíte rozlišení videa, volitelně připojíte Facebook a Twitter a pak už jen stisknete kouzelné rudé tlačítko Rec. Před odesláním videa na YouTube jej lze trochu zkrátit v jednoduchém editoru, v něm můžete ještě automaticky upravit barvy, nastavit stabilizaci obrazu a vložit hudbu z bezplatné knihovny z YouTube.

Video se neupravuje přímo v zařízení, ale až na serveru. V mobilu jen nastavíte, co se s ním pak stane, aby to nemusel dlouze počítat pomalý procesor ve vaší kapse. Další dodatečné úpravy pak můžete provést přímo na YouTube. Množství filtrů a jiných hejblátek snese srovnání právě s Instagramem.

MMF24

 

Zdroj: Google