Hlavní navigace

YouTube chystá další novinky. Bude to společná správa kanálů?

26. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedním z nedostatků videoportálu YouTube je, že nemůžete snadno sdílet nahrávací prostor s více uživateli. U soukromých videí to samozřejmě nevadí, ale pokud děláte školní projekty, video blogy ve více lidech nebo nahráváte videa z nějakého zájmového kroužku, už jste omezeni.

Můžete vytvořit zvláštní e-mailový účet, jehož jméno a heslo budete navzájem sdílet. To ale není ideální ani moc bezpečné. Řešením by byla podobná správa jako u Stránek na Googlu+ (případně Facebooku). Kanál by mohl zůstat nezávislý, ale měl by několik správců – ti by se připojovali svým vlastním loginem. V nastavení YouTube by si jen zvolili, jestli nové video nahrají na vlastní účet, nebo sdílený.

 

Společný účet využíváme i my na youtube.com/cnewscz. Váže se na nezávislý e-mail, jehož přihlašovací údaje znají všichni redaktoři. Před nedávnem jsme jej také spojili s účtem na Googlu+. To však byl problém. Účet se jmenoval Cnews CZ, a to podle regulí Googlu není pravé jméno. Google nám sdělil, abychom chybu napravili a přitom zmiňuje jakousi chystanou novinku. Pokud spravujete kanál své značky, brzy pro vás budeme mít lepší způsob vytvoření identity pro celý Google.

MMF24

Zatím tedy neznáme přesnou podobu chystané správy, ale logicky se nabízí způsob známý právě ze Stránek (Pages), které fungují na Googlu+ i Facebooku.

Chystá YouTube společnou správu kanálů?