Hlavní navigace

YouTube spustil video editor, dejte svým klipům šťávu

16. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jednička mezi poskytovateli online videa nasadila do systému jednoduchou střižnu, díky které budete moci své klipy upravit, spojit a přidat jim zvukové pozadí. Na tuto funkci upozornil neoficiální Google blog, na YouTube o něm ještě není nikde zmínka. K editoru se dostane přes tento odkaz, samozřejmě musíte být přihlášeni.

Posuvníky se zvolíte, které části videa se zachovají

Editor videa je zatím pouze v angličtině, přestože v máte v YouTube nastavenou mateřštinu. Ale střih je tak jednoduchý, že by to zvládlo i dítě. V záložce My Videos se objeví veškeré vámi uložené klipy, které bude třeba přetáhnout na časovou osu. Můžete jich přidat více za sebou, ale klidně také upravit jen jeden a uložit. Na pozadí lze nahrát hudbu, ale pouze z knihovny AudioSwap, nikoli uloženou na počítači. Pokud tak učiníte, ve videu se pak může zobrazit reklama.

Nakonec jen výsledek pojmenujete a můžete jej vystavit. Střižna je opravdu jednoduchá a chybějící pokročilejší efekty zamrzí. Nelze tak vložit přechody mezi snímky, úvodní titulky, upravit barevnost, přidat filtry apod. Ale je to pouze testovací verze, třeba se jednou nových funkcí dočkáme a užijeme si pravý video editor schovaný kdesi v cloud systému.

Zdroj: Google Operating System