Hlavní navigace

Z Facebooku si můžete stáhnout antiviry s licencí na půl roku zdarma

29. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook ve spolupráci se společnostmi Microsoft, McAfee, TrendMicro, Sophos a Symantec spouští speciální stránku, díky které mají uživatele k dispozici ke stažení antiviry těchto firem. Facebook zabezpečení sítě neustále vylepšuje, vývojáři jsou ale toho názoru, že zabezpečení by nemělo být podceňováno i ze strany uživatelů, na které tato akce cílí především.

Facebook sice aktivně bojuje proti účtům, stránkám a aplikacím se závadným obsahem nebo spamem, antivirové společnosti ale na tyto hrozby často reagují pružněji a rychleji prostřednictvím blacklistů ve svých produktech. Tyto firmy zároveň budou na Security Blogu poskytovat tipy, jak chránit své účty a počítače před různou havětí.

 

Zuckerbergova síť je se svými 901 miliony uživatelů lákavým cílem pro tvůrce malwaru, phishingových stránek a spammery. Vylepšování po bezpečnostní stránce probíhají i ze strany Facebooku, ten blokuje závadné aplikace a profily nebo stránky, které jsou podezřelé ze spamu. Mechanismy Facebooku jsou neustále vylepšovány i proti XSS útokům. Jako další úroveň zabezpečení funguje ověřování přihlášení, kdy po přihlášení z nového zařízení uživateli přijde informativní SMS nebo mail. Aby ale ochrana uživatelů byla kompletní, často je potřeba mít antivirus. A tuto skutečnost spousta lidí podceňuje.

Facebook nabízí ke stažení antiviry na speciální stránce http://on.fb.me/FBAVMarketplace. Bezplatné používání je omezeno na půl roku (kromě MS Security Essentials, který je freeware). Na výběr máte mezi následujícími produkty:

  • McAfee Internet Security 2012
  • Microsoft Security Essentials
  • Smart Surfing and Titanium
  • Sophos Anti-Virus Home (pro Windows a Mac OS X)
  • Norton AntiVirus

Podrobnější informace o bezpečnostních opatření, která používá samotný Facebook, naleznete v povedené infografice:

CS24

Facebook antiviry

Zdroje: InsideFacebookAllFacebook, Facebook