Hlavní navigace

Z Microsoftu odchází šéf serverové divize, která vydělává 15 mld. USD

10. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bob Muglia, který má pod sebou „Server and Tools Business“ je dalším člověkem z nejvyššího vedení, který v Microsoftu opouští své místo. Jeho divize je třetí nejúspěšnější, s ročním obratem 14,9 miliardy USD jej překonává pouze tým okolo Windows a Office (Business), které vydělávají přibližně 18,5 miliard. Muglia v Redmondu pracuje už 23 let, takže je jedním z nejstarších veteránů.

Šéfem serverové divize se stal přesně před dvěma lety. Na starost měl platfromy Windows Server, SQL Server, Visual Studio, System Center a Windows Azure. Zvlášť ta poslední bude v podání Microsoftu hrát čím dál větší roli, neboť technologie cloud systémů bude každým rokem žádanější. Zřejmě v Softies potřebují někoho čerstvějšího, kdo jim pomůže bojovat s Googlem, Oraclem nebo IBM.

Právě příklon k Azure měl v Redmondu na starost hlavní softwarový architekt Ray Ozzie, který odchod oznámil už dříve. Jejich nástupce zatím Steve Ballmer nemá.

Loni se nejvyšší vedení měnilo ještě několikrát. Nejdřív „pláchl“ Stephen Elop (Office „Business“ divize) šéfovat finské Nokii, Microsoft musel jeho místo nahradit a přitom ještě vystřídal šéfy divizí pro mobilní komunikaci a zábavní divize.

Zdroj: Microsoft