Hlavní navigace

Za rok skončí podpora produktů Windows XP a Microsoft Office 2003

9. 4. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Opakování, matka moudrosti. V tuto chvíli ještě domácí uživatelé panikařit nemusí, nový počítač si mohou klidně nadělit například pod stromeček. Firmy, které ale ještě nezahájily přechod na novější operační systém, by měla pomalu zachvátit panika. Podpora pro oblíbená a doslova nesmrtelná Windows XP totiž skončí za rok. Konec nastane 8. dubna 2014.

Po tomto datu přestanou vycházet bezpečnostní aktualizace. Systém bude ponechán s otevřenými ranami potenciálním útočníkům, proto bychom vůbec nedoporučili jej po zmíněném datu používat. Nebezpečí nepodceňujte, antivirus není všemocný a neochrání vás proti všem hrozbám. Ve stejný den bude dále ukončena podpora pro kancelářský software Microsoft Office 2003.

 

Kdybyste používali kombo těchto produktů, naplánujte si raději v blízké době přechod na novější verze. Microsoft dokonce začal podnikům nabízet slevu ve výši až 15 %, pokud se rozhodnou migrovat na Windows 8 Pro a Office Standard 2013 do 30. června. Platí nejvýše pro 249 licencí každého ze dvou produktů. Informace o ukončení podpory, migraci a 15% slevě naleznete na www.microsoft.cz/ukoncenipodpory.

Životnost Windows XP skončí za rok

Zdroj: Windows for your Business