Hlavní navigace

Začala česká kvalifikace na Mistrovství světa v počítačových hrách

13. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Turnaj ESWC je vrcholnou akci světového progamingu a je považován za Mistrovství světa v počítačových hrách. I letos se mohou na světové grandfinále ESWC 2012 těšit hned dva čeští hráči, kteří vzejdou z české BenQ ESWC kvalifikace. Světové finále se uskuteční v pařížském Porte de Versailles od 1. do 4.listopadu 2012.

Jak už jsme zmínili výše, Česká republika bude mít ve Francii dva zástupce. Organizátoři z portálu Grunex.com se rozhodli obě vstupenky do hlavního turnaje věnovat velmi populární strategické hře Starcraft 2. Tato hra je po celém světě oblíbená díky své různorodosti, množství jednotek a v neposlední řadě pestrosti strategií a taktik, které může hráč na své soupeře zvolit.

BenQ ESWC kvalifikace 2012 se skládá z pěti online kvalifikačních turnajů. Nejlepší hráči z online části kvalifikace následně postoupí na pražské finále, které se uskuteční v pražské počítačové herně Battlezone 9. září 2012. Vítěz si odnese vytoužené ceny, zpáteční letenky do Paříže, účast v Granfinále ESWC 2012 a dres České reprezentace! Z celé kvalifikace můžete sledovat pravidelnou reportáž včetně videopřenosu na oblíbeném herním portálu Grunex.com, a aby Vám neunikla žádná informace, je výhodné se stát fanoušky oficiální stránky BenQ ESWC kvalifikace, kterou naleznete na adrese Facebook.com/ESWCCzech.

Pro vítěze je následně připraven prvotřídní servis. Budou moci trénovat na světové grandfinále na monitorech BenQ XL2420T, které byly nedávnou anketou mezi hráči zvoleny jako nejlepší herní monitory. K monitorům navíc dostanou na kvalitní přípravu ještě nabušený počítač HAL3000 a pobyt v Paříži si budou moct zkrátit trénováním na výkonných herních noteboocích MSI. Hráči budou mít zkrátka všechny předpoklady k tomu, aby natrénovali na světovou herní špičku. Během tréninku je navíc povzbudí energeťáky Big Shock!, které se staly standardním partnerem počítačových hráčů.

CS24

A jak úspěšná byla naše reprezentace minulý rok? BenQ Starcraft 2 ESWC kvalifikaci 2011 vyhrál Tomáš Bruštík, který na internetu vystupuje pod přezdívkou Harpner. Jeho kolegou se stal výherce Big Shock! FIFA11 ESWC kvalifikace, Marek Vaculín, kterému se v prostředí PC her říká mExa. Byli to právě oni dva, kteří se podívali do Paříže a zanechali tam Českou stopu v grandfinále ESWC 2011. Harpner po napínavých bojích skončil jedno místo za postupovou hranící do vyřazovací části turnaje, a to jen díky horšímu skóre. mExa předvedl také kvalitní výkon, bohužel do další fáze turnaje se nepodíval, protože jej vyřadil hráč, který nakonec skončil jako vicemistr světa. A jak si povedou čeští reprezentanti letos a kdo se jimi stane? To se dozvíme již zanedlouho, sledujte herní portál Grunex.com, kde vždy naleznete aktuální informace.

Česká reprezentace Vítěz ve Starcraft II ESWC ESWC 2011 ESWC 2011

Autor článku