Hlavní navigace

Zakladatel AnandTechu končí s novinařinou. Jde s kolegou pracovat do Applu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jeden z nejznámějších novinářů píšících o počítačích a technologiích jde „do důchodu“. Anand Lal Shimpi, zakladatel a donedávna také šéfredaktor AnandTechu, po 17 letech končí s psaním. I přes velké zkušenosti je mu ale pouhých 32 let. Začal ve čtrnácti, přesně 26. dubna 1997, se stránkou Anand's Hardware Tech Page, kterou umístil na Geocities.

Anand Lal Shimpi opouští AnandTech a jde pracovat do Applu
Anand Lal Shimpi opouští AnandTech a jde pracovat do Applu (foto: AnandTech) 

Jak uznává ve svém dopisu na rozloučenou, jeho první články byly hrozné, tématu nerozuměl nebo jej špatně pochopil. Přesto se postupně stal špičkou v oboru a AnandTech vyrostl ve významný  a respektovaný web zakládající si na detailní analýze (především) hardwaru. Začal se základními deskami, pak procesory, grafikami, notebooky, Macy a dnes už testuje i telefony a tablety. Pořád především s ohledem na hardwarovou stránku.

Anand už na psaní nebyl sám, dnes má kolem sebe bohatý tým, který prošel jeho školou a převzal i jeho témata. Sám už proto psal málo. Teď definitivně končí. Šéfredaktorské pravomoci převezme Ryan Smith, druhá nejvýznamnější postava AnandTechu a hlavní recenzent grafik.

Důvod odchodu prý není zdravotní ani finanční. Anand je tedy fit a AnandTechu se daří růst a vydělávat. Více než půl života ale strávil psaním a usoudil, že je čas posunout se dál. A zklidnit – jako novinář nacestuje 200 000 km ročně. Co bude dělat dál, však neprozradil.

 

Zjistil to však list Recode. Anand Lal Shimpi nastoupí do Applu, což potvrdil jeden zdroj uvnitř firmy. Není ovšem jasné, na jakou pozici. Už coby novinář sloužil jako poradce některým výrobcům. Díky svým znalostem dokázal odhalit problémy a slabá místa různých čipů, nedávno AnandTech např. odhalil, jak mobilní výrobci podvádějí v benchmarcích.

MMF24

Do Applu již dříve zamířil jeho bývalý redaktor Brian Klug, který se nově věnuje mobilním procesorům Ax. Je tedy možné, že Apple stejným způsobem zužitkuje Anandovy zkušenosti, ať už v marketingu nebo ve vývoji.

Zdroj: AnandTech, Recode, 9to5mac