Hlavní navigace

Zalman CNPS9900: černý rytíř přichází

12. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konkurence na poli procesorových chladičů je velice silná, v ceníku libovolného počítačového e-shopu jich najdete tucty. O Zalmanovi jsme již nějaký ten pátek neslyšeli, kde jsou ty časy, kdy byl pokládán za etalona v chlazení procesorových mazlíčků.

Jihokorejci se však nemíní tak snadno vzdát, rádi by se do čela znovu vrátili se svým modelem Zalman CNPS9900 MAX. Již z jeho designu lze vyčíst pouhé faceliftování starého CNPS9700, který je na trhu již více než tři roky. Nesuďme však pouze podle vzhledu, skepse nemusí být na místě – Zalman jistě zapracoval na jeho konkurenceschopnosti, výrobce jeho jména si ani nemůže dovolit opak.

Váha novinky je 730 g, rozměry budiž 94 × 131 × 152 mm. Svým vzezřením rozhodně nebudí dojem mohutného chladícího výkonu: ze základny chladiče vedou 4 heatpipe trubičky, jež se dělí do dvou oddělených žebrování. Výrobce se chlubí jejich speciální úpravou, která by měla zvýšit přenos tepla 1,5krát oproti standardním heatpipe. Mezi žebrováním nalezneme 135mm ventilátor točící se rychlostí 900-1700 ot./min. při produkci hluku 18-30 dBA.

CS24

Větráček může svítit modře či červeně, v balení rovněž naleznete teplovodivou pastu Zalman ZM-STG2. Kompatibilita je zaručena napříč spektrem produktů od obou majoritních výrobců procesorů (Intel a AMD), doporučená koncová cena by měla být vysokých $80 (v přepočtu asi 1400 Kč). Za tuto cenu již můžete mít solidní chlazení od ostatních firem, uvidíme, jak si novinka s konkurencí poradí.

Zdroj: news.softpedia.com

Autor článku