Hlavní navigace

Záloha kontaktů a SMS ze staré školy. Microsoft vydal nástroj pro WP

27. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chcete si zazálohovat kontakty nebo zprávy? Staří harcovníci byli zvyklí, že připojí telefon k počítači a program od Nokie jim všechno lokálně zazálohuje. Právě ti jsou zklamaní, že jejich aktuální telefon s logem Nokie tohle nedělá. V první řadě musíme zmínit, že dnes se všechno zálohuje do cloudu, včetně kontaktů, SMS, událostí či fotografií.

Windows Phone jsou v tomto směru dle mého názoru dobře nastavena, od uživatele nevyžadují zbytečné akce. Prostě fungují od prvního spuštění přístroje. Aby Microsoft uspokojil reptající menšinu, vydal nástroj na lokální zálohování adresáře a zpráv. Najdete ho ve Windows Phone Store. I když vypadá jako zjevení z minulosti, své fanoušky si snad najde a ostatním život nezkazí.

 

Pokud plánujete instalaci, nedívejte se do seznamu všech nainstalovaných programů. Nástroj se integruje s nastavením. Kontakty se uloží ve formátu VCF a zprávy v XML, a to na paměťovou kartu. Pozor, pokud paměťovou kartu nevlastníte, máte smůlu. Kontakty na kartě lze samozřejmě přenést do jiného mobilu s Windows Phone.

MMF24

Pakliže jste vlastníky přístroje pro dvě SIM, aplikace prozatím nezvládne kontakty a zprávy obnovit jinam než pro první SIM. V jiném jazyce aplikace nekomunikuje, pouze anglicky. Pokud někdo baží po záloze lokální cestou, jaký k tomu máte důvod? Podělte se o své názory v diskuzi.

via WMPoweruser