Hlavní navigace

Zaměstnanci ve firmách by brali tablety s Windows, kupodivu i se Sedmičkami

23. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle průzkumu firmy Forrester by si většina zaměstnanců v podnicích přála tablet s Windows. Odpověděli tak na otázku, jaký operační systém by na svém budoucím tabletu rádi viděli, s vědomím, že ho jejich firma bude podporovat. 32 % z celkem 9 766 dotázaných pracovníků odpovědělo, že by si vybrali zařízení s Windows. Ale pozor, k tomuto číslu dojdete součtem. 20 % by si představovalo přístroj s Windows 8, zatímco 12 % by z nějakého důvodu sáhlo po tabletu s Windows 7.

Což je trochu paradox, protože tento systém se na použití s dotekovými obrazovkami nehodí. Naopak, Osmičky obsahují nové dotekové prostředí. Kdybychom tedy srovnávali Windows 8 s iOS, Microsoft by prohrál. 26 % respondentů by si totiž vybralo iPad. Mnohem méně lidí, konkrétně 11 %, by zvolilo zařízení s Androidem.

 

Stejné procento se nedokázalo rozhodnout. A co je rovněž zajímavé, 17 % zaměstnanců pro změnu vůbec neplánuje, že by v práci využívali tablet. Sami se podívejte na koláč s odpověďmi, jak je roztříštěný. Nedá se říct, že by svět mířil za jedním konkrétním produktem. Naopak, každý si vyberte něco jiného, co vyhovuje právě jemu. Přirozeně, že další otázka zní, které operační systémy by firmy podporovaly.

Svým pracovníkům rozhodně nepovolí každý systém, co se na trhu nachází.

Zdroj: Forrester via Winsyde