Hlavní navigace

Zamykání složek otisky prstů či zmenšení velikosti instalace [Windows 8.1]

6. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Microsoft stáhl původní tvrzení. Na TechEdu prý došlo k omylu. Zamykání složek otiskem prstu ve Windows 8.1 nebude.

Původní zpráva:

Opět jsme dali dohromady pár detailů o Windows 8.1, které vyplynuly na povrch v posledních dnech. Kromě toho, že bude možné se pomocí otisku prstu k počítači přihlásit, aniž byste kvůli tomu museli doinstalovat dodatečný software, bude zrovnat tak možné otiskem prstu zabezpečit složku. Cenná data bude chránit prvek silnější než heslo, navíc to budou Windows umět v základu. Čtečka otisků poslouží i pro přihlašování k účtu Microsoft a nákupu aplikací.

Zamykání složek pomocí otisků prstů
Zamykání složek pomocí otisků prstů nakonec nepřijde| Foto: The Verge

Microsoft prý rovněž přesvědčuje výrobce počítačů a příslušenství, aby čtečky otisků prstů do svých produktů zabudovávali. Což vzhledem k nativní podpoře nepřekvapí. Redmondský gigant pozmění chování Windows, pokud je nainstalujete na flash disk, abyste je mohli provozovat na cizích počítačích. Přenosná instalace, tzv. Windows To Go, konečně dovolí instalovat aplikace z Windows Store. Funkce je momentálně dostupná pouze v edici pro podniky s názvem Windows 8 Enterprise.

Standardně můžete instalovat aplikace až na pět počítačů propojených s konkrétním účtem Microsoft. Nová pravidla ale dovolí instalovat aplikace v režimu Windows To Go na neomezeném počtu počítačů. Limit se tím nevyčerpá. Mary Jo Foley pro změnu prozradila, že se Microsoft snaží, seč může, aby snížil velikost instalace svého operačního systému. Windows totiž nemají problém sebrat z disku 20 GB (aktuální stav složky na mém počítači). Instalace bobtná s tím, jak se instalují aktualizace atp.

 

Vývojový tým odebere pár starých a nepoužívaných komponent, zapracuje na odebírání dočasných souborů a zlepší kompresi souborů v diskových oddílech naformátovaných souborovým systémem NTFS. K instalaci Windows 8.1 Preview budou vyžadovány dokonce jen 4 GB volného místa na disku.

V sestavení 9415 si redaktoři serveru WinBeta všimli nové podoby nastavení počítače. Microsoft celou sekci přeorganizoval a zpřehlednil. Opravdu to bylo potřeba, neboť se do dotekového prostředí ve Windows 8.1 začaly stěhovat předvolby, co byly dosud dostupné jen v desktopu. Na obrázcích níže můžete srovnat novou a starou podobu nastavení.

CS24

Nová podoba nastavení počítače Stávající podoba nastavení počítače
Nová(Foto: WinBeta)a stávávající podoba nastavení počítače 

Zdroj: The Verge | SuperSite for Windows | ZDNet | WinBeta