Hlavní navigace

Zapalovač, nůž a lepidlo. S touhle výbavou můžete do hybridního slotu vložit SIM i microSD

9. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je paradoxní, že půdorys mobilů jen čím dál větší, ale možnosti rozšíření se snižují. Ústupkem, po kterém dnes sahá spousta výrobců, je takzvaný hybridní slot. Do jednoho šuplíku můžete vložit dvě SIM karty formátu nano, nebo jednu SIM a jednu microSD kartu.

Hybridní slot v mobilech
Hybridní slot v mobilech

Několik telefonů se třemi zvláštními sloty existuje. Acer dokonce v minulosti prodával telefony se třemi sloty pro SIM a jedním pro paměťovku. Dnes ale výrobci nejčastěji volí hybridní řešení. Odvážní kutilové už vymysleli, jak do nich nacpat obě karty. Není to příliš složitý úkon, ale je hodně riskantní.

 

Trik spočívá v tom, že ze SIM karty zachováte pouze užitečný čip, ale odloupnete plastovou kartičku. Mohlo by to jít tenkým nožem, jistější je ale zapalovačem kartičku zahřát. Pak půjde čip snadněji dolů. Dále je třeba oškrábat lepidlo, které jej drželo. Místo něj pak kápnete nové lepidlo a připevníte čip k microSD kartě.

Na YouTubu je hromada video návodů, které ukazují, že to opravdu funguje. Systém uvidí sekundární SIM i paměťovou kartu. Rozhodně bych ale nikomu takový postup nedoporučoval. Dvojkarta bude o něco tlustší a může se uvnitř telefonu zaseknout, takže šuplík nepůjde vytáhnout. Nehledě na fakt, že kdyby se poškodila SIM nebo microSD, bude je třeba zase opatrně oddělit od sebe a vyměnit poškozený kus.

V budoucnu navíc počítejte s tím, že sloty zcela zmizí. Výrobci a operátoři už připravují integrované programovatelné eSIM. A telefony vyšších tříd už dnes rozšiřitelné úložiště často postrádají. S tím interním o kapacitě v řádu desítek gigabajtů si totiž většina lidí vystačí. A většina výrobců se řídí tím, co chce většina lidí.

CS24

Autor článku