Hlavní navigace

Zápisník Google Keep umí tvořit připomínky k určitému času i místu

22. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novou aplikaci Keep jsme na Cnews už několikrát pochválili. Google neměl ambice dělat překombinovaný zápisník jako Evernote nebo OneNote, místo toho vytvořil prostou náhradu žlutých nalepovacích papírků. Do nich můžete vkládat textové, zvukové nebo obrazové poznámky, případně zaškrtávací seznamy.

Nastavení připomenutí v aplikaci Google Keep Nastavení připomenutí v aplikaci Google Keep
Nastavení připomenutí v aplikaci Google Keep

Novinkou, která přibyla tento týden, je připomínkovač. Ke každé poznámce můžete vložit časovou nebo geolokační podmínku, díky čemuž se poznámka zobrazí v tu správnou chvíli či na správném místě. Časová připomínka je standardní věc, ale s druhou možností si opravdu můžete vyhrát. V Keepu si například napíšete nákupní seznam do drogerie, který se vám na displeji telefonu připomene, až se budete nacházet poblíž obchodu.

 

Připomínkovač funguje na webu a v nové aplikaci pro Android. Právě na telefonu tuto funkci oceníte nejvíce, protože jej můžete mít stále s sebou a GPS si zase hlídá pozici. Androidí aplikace se kromě toho ještě naučila kládat obrázkové poznámky z už hotových snímků v galerii. Posledním zlepšovákem je nové menu, které si gestem vysunete z levé strany. V něm najdete přepínač účtů a rychlý přechod do složek s připomínkami, poznámkami a archivy.

Zdroj: Google