Hlavní navigace

Zase unikly. Víme, jak bude vypadat Nokia Lumia 920 (Phi) a 820 (Arrow)

31. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Měly se ukázat až 5. září, kdy Nokia chystá velké odhalit podzimní novinky, ale skrz twitterový účet @evleaks se fotky dostaly na veřejnost už dnes. Byť neznáme podrobné specifikace, předchozí úniky a náznaky už nám dovolí mozaiku poskládat dohromady.

Vzhledem k vysokým hardwarovým požadavkům Windows Phone 8 budou všechny novinky z kategorie high-end. Procesorem bude s největší pravděpodobností Qualcomm Snapdragon S4 Plus s modelovým označením MSM8960 a taktem 1,5 GHz. Dvě procesorová jádra doplní GPU Adreno 225. Počítat můžeme s 1 GB RAM a 16 GB flashové paměti. Nokia jistě využije lepšího rozlišení displeje a špičkové modely osadí nejnovější generace svých AMOLED ClearBlack panelů s mřížkou 1280 × 720 px.

 

Toto je Lumia 920 (kódový název Phi), zřejmě vlajková loď. Nabídne 4,5" displej a fotoaparát PureView. Měl by se však o dost lišit oproti symbianovskému modelu 808 (viz naše recenze). Na obrázku je vidět, že jej nehyzdí žádný batoh. Osobně se domnívám, že v Lumii bude použit menší čip (a tedy menší objektiv) i nižší nativní rozlišení.

Nokia Lumia 820 a 920 (leak)

Nokia Lumia 920

Tohle by měl být model Lumia 820 (Arrow). Na první pohled má plošší záda. takže uvnitř bude jistě slabší fotoaparát. Stále se však pyšní optikou Carl Zeiss.Telefon bude také celkově menší, neboť displej má úhlopříčku jen 4,3 palce.

MMF24

Nokia Lumia 820 a 920 (leak)

Nokia Lumia 820

Na oficiální informace si ještě budeme muset týden počkat. Už by nás ale nemělo nic překvapit. Mluví se ještě o třetím telefonu, možná i tabletu s Windows 8/RT, ale to už bychom informace vařili z vody. Samsung už svůj telefon ATIV S s Windows Phone 8 odhalil, Nokia to v žertu vzala jako klid před bouří, která teprve přijde.

Zdroj: The Verge