Hlavní navigace

Žebříček 40 procesorů opraven

23. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro ty, kdo v pátek odpoledne už byli myšlenkami někde na víkendu: v ČR jsme díky Lukáši Prvému zavedli průkopnicky interaktivní grafy a prvním článkem, který jimi byl oblažen je žebříček 40 procesorů od Sempronu 140 pro Core i7 965 XE.

Už v pátek jsme opravili i díky ohlasům v diskuzi pár chybek, nejčastěji se však uživatelé potýkali s cache prohlížeče. Dále se po najetí na nulovou položku se u ostatních zobrazovalo NaN(not a number), kvůli dělení nulou. Teď se procenta zobrazí jen po najetí na nenulovou položku a grafy si uchovávají nastavení i po obnovení stránky. Opravy se dočkala ještě jedna drobná chybka v grafech a opravena pak byla i tabulka parametrů procesorů (L2 cache u Athlonu II X4 630).

CS24

Jestli jste v pátek a o víkendu EHW nečetli anebo jen neměli dostatek času, neváhejte a přejděte na zmíněný test 40 procesorů v interaktivních grafech.

Pro ty, kdož rádi přeskakují až na výsledky, pro jistotu uvedu pravidla použití, věnujte pozornost hlavně bodu 7.

Jak číst a používat nové interaktivní grafy

  1. v základním nastavení jsou grafy automaticky seřazeny dle naměřené hodnoty (vzestupně, či sestupně pak podle toho, je-li zrovna vyšší = lepší či naopak)
  2. budete-li chtít řazení změni, využijte přepínačů pod grafem; můžete pruhy řadit
    • sestupně
    • vzestupně
    • dle ceny
    • dle naměřené hodnoty (fps, body, sekundy, ...)
  3. po najetí myší na některou z položek (třeba procesor AMD Phenom II X4 955) se z této stane 100 % (základ) a ostatní procesory se spočítají podle něj. Všechny absolutní hodnoty se změní na relativní. Zpět se změní, až kurzor myši opustí oblast s názvy položek (v tomto případě procesorů), inspirováno webem ComputerBase
  4. budete-li chtít nějakou položku (procesor) v grafech sledovat, můžete si její pruh libovolně obarvit. Stačí klepnout levým tlačítkem myši na barevném pruhu a vybrat si z palety. Máte-li povoleny cookies, mělo by vám nastavení vydržet i pro další grafy v dalších kapitolách.
    Ukázka obarvení
  5. cenu můžete zobrazit kdykoliv v každém grafu: stačí u vybraného procesoru najet kurzorem myši nad pruh s hodnotou (měření) a chvíli počkat. Objeví se jako plovoucí nápověda.
  6. neklikejte do grafů jen tak bezmyšlenkovitě (nebo klikejte, pak použijte F5 pro refresh a přidávejte nám ve statistice zobrazených stránek)
  7. před prvním použitím grafů si pro jistotu vyprázdněte cache prohlížeče (zřejmě bude stačit silnější refresh). Grafy by měly fungovat bezproblémově ve Firefoxu, Internet Exploreru, Opeře i Chrome. Uživatelé potvrzují funkčnost na Safari v Mac OS i v prohlížečích jako Konqueror na Linuxu.

Autor článku