Hlavní navigace

Zmrtvýchvstání: Duke Nukem 3D vyjde pro Android

17. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Portování 15 let staré pecky pro Android je na spadnutí. Společnosti Tapjoy a MachineWorks NorthWest právě dokončují Duke Nukem 3D pro mobilní platformu Googlu. Hra vyšla už před dvěma lety pro iOS.

Fond Tapjoy si dal za úkol přinést pro mobily „hry a aplikace nejvyšší kvality“. Což je v souvislosti s herní legendou trochu protimluv. Duka hráli v druhé polovině 90. let všichni, ale kvalita hry se odvíjí od toho, že tehdy mnoho lepších a zábavnějších stříleček nebylo. Dnes jsme už rozmlsaní lepšími příběhy, grafikou i hratelností. A to i na mobilech, které co do výkonu překonávají herní konzole minulé generace.

" frameborder="0" height="315" width="420">

Duke Nukem 3D tak zřejmě zabrnká nostalgické tóny lidem, kteří se u blonďatého hrdiny bavili tehdy. Hra má vyjít „už brzy“, potřebovat budete smartphone nebo tablet s Androidem 2.1 a vyšším.

Jestli tenhle trend reedic a portů vydrží, zřejmě si vždy po nějakých 10 letech zahrajeme na mobilech to, co jsme už hráli kdysi na počítačích a konzolích. První Half-Life by také bodl, co říkáte?

Zdroj: Engadget