Hlavní navigace

Známe datum uvedení Windows 7 do prodeje

2. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dlouho očekávané datum bylo oficiálně potvrzeno, Windows 7 se do prodeje dostanou 22. října. Od tohoto okamžiku se objeví také počítače, které budou mít tento systém předinstalovaný. Společnost Microsoft tak potvrdila původní spekulace, které hovořily o období mezi létem a podzimem tohoto roku. RTM verze, která je určena pro výrobce počítačů, by měla být vypuštěna koncem července.

Systém Windows 7 se tak na trhu objeví přesně 33 měsíců po vydání předchozích Windows Vista. Zatím sice nebyly určeny ceny jednotlivých edicí, poslední dostupné informace však hovoří o tom, že budou vyšší než v případě předchozích verzí Windows. Zatím nejsou dostupné ani informace týkající se programu Windows Upgrade Option, v rámci kterého budou moci uživatelé bezplatně nebo za nízký poplatek upgradovat na Windows 7 z dříve zakoupené starší verze systému.

Oficiálně nebylo potvrzeno ani datum vydání české verze, očekává se však, že se objeví zhruba s měsíčním zpožděním. Do té doby mohou nedočkavci zkoušet RC verzi, pro kterou je nyní dostupná i česká lokalizace.

Zdroj: Computerworld