Hlavní navigace

Známe konečnou podobu Fermi

18. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia Fermi alias GeForce GTX 470/480 je tématem vášnivých diskuzí už mnoho měsíců. Přestože vydání už je prakticky za dveřmi, ani na CeBITu nebyla odhalena finální podoba karet. Tu nyní odtajnil turecký server DonanimHaber, který vypustil do světa následující slajd z prezentace Nvidie:

Namísto specifikací se dozvídáme hodnotnou informaci, že GeForce GTX 480 bude nejrychlejším GPU na světě. Poprvé ale vidíme skutečnou podobu karty, tedy chladiče, kterým je vybavena. Přenos tepla od jádra do žebrování zajišťují čtyři tlusté heatpipes, největší pokrok od minulé generace se však odehrál u krytu, který byl nyní opatřen mřížkou nad žebry výstupky, které zdálky připomínají mřížku; nevíme přitom, zdali jde o součást heatsinku pomáhající odvodu tepla, nebo jenom plastovou atrapu.

MMF24

Jaký přínos bude mít toto řešení na účinnost a hluk chlazení, se dozvíme až v recenzích a tímto oslím můstkem se dostávám k nejnovější šeptandě, že konec embarga na nové GeForce bylo posunuto z původně oznámeného 26. na 29. března. Šestadvacátého je totiž pátek a jak víme z vlastních statistik, pátek patří společně s víkendem ke slabším dnům, co se týče čtenosti internetových magazínů. Naopak pondělí bývá zpravidla nejsilnější a tak je jen logické, pokud chce Nvidia odsunout vydání na začátek dalšího pracovního týdne.

Zdroj: DonanimHaber via techPowerUp!

Autor článku