Hlavní navigace

ZOTAC Zone je další herní handheld. Mimo přední kameru však nenabízí nic nového a neoslní ani odvážnou cenou

Sdílet

Do segmentu kapesních konzolí se vrhá i ZOTAC, výrobce grafických karet a minipočítačů. ZOTAC Zone ale nemá nic, čím by se mohla od konkurence odlišit.

S herními handheldy se zřejmě roztrhl pytel a své místečko v pomyslném koláči chce zaujmout i ZOTAC, společnost vyrábějící grafické karty a minipočítače. Na letošním Gamescomu byla představena zbrusu nová konzole ZOTAC Zone, která má být jakousi přímou konkurencí nového ROG Ally X od Asusu.


ZOTAC Zone je další kapesní konzolí s Windows 11


ZOTAC Zone nabízí 7" AMOLED displej s Full HD rozlišením, 120Hz obnovovací frekvencí a podporou HDR. O výkon se má starat 8jádrový AMD Ryzen 7 8840U, což je v podstatě Ryzen 7840U s povolenými NPU jádry. Ve všem ostatním je procesor na chlup podobný Ryzenu Z1 Extreme použitému v konkurenčním Asus ROG Ally X s výjimkou TDP, které se v případě Ryzenu 7 8840U bude pohybovat od 15 W do 28 W.

Nová herní konzole ZOTAC Zone

Nová herní konzole ZOTAC Zone

Autor: ZOTAC

Z další výbavy nabídne ZOTAC Zone 16 GB LPDDR5X RAM s frekvencí 7500 MHz, 512 GB M.2 NVMe PCIe 4.0×4 SSD o velikosti 2280, slot pro paměťovou microSD kartu, dvojici USB-C portů, stereo reproduktory, Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2. Na přední straně se nachází také 1Mpx kamerka, jejíž přítomnost v případě herního handheldu moc nedává smysl.

Body za nejlepší výdrž zřejmě ZOTAC Zone rovněž neukořistí, jelikož nabízí 48,5Wh baterii. Pro srovnání Asus ROG Ally X nabízí na poměry handheldů obří 80Wh baterii, Lenovo Legion Go 49,2 Wh a Steam Deck OLED rovných 50 Wh.


Nová herní konzole ZOTAC Zone

Nová herní konzole ZOTAC Zone

Autor: ZOTAC
Nová herní konzole ZOTAC Zone

Nová herní konzole ZOTAC Zone

Autor: ZOTAC

ZOTAC Zone v ničem nevyniká, zabojuje alespoň cenou? Akorát že vůbec

Magazín VideoCardz po představení ZOTAC Zone našel první nabídky tohoto handheldu na Evropské půdě. A cena opravdu nepotěší. V průměru si výrobce za novou konzoli řekne 849 eur, což v přepočtu na naši měnu vychází lehce přes 21 tisíc.

CS24

Pro srovnání Asus ROG Ally X je možné v našich končinách pořídit za cenu okolo 23 tisíc. Oproti ZOTAC Zone dostanete 24 GB RAM, 1TB úložiště a násobně větší 80Wh baterii. Cena Lenovo Legion Go startuje na přibližně 18 tisících, MSI Claw na 19 tisících a Steam Deck OLED můžete na oficiálním Steam store sehnat už za 569 eur, u tamních e-shopů pak za cenu startující na 16 tisících.

Asus ROG Ally: váš kapesní herní spojenec s Windows 11 (recenze) Přečtěte si také:

Asus ROG Ally: váš kapesní herní spojenec s Windows 11 (recenze)

Recenze: Steam Deck s OLED displejem a větší baterií Přečtěte si také:

Recenze: Steam Deck s OLED displejem a větší baterií

ZOTAC Zone se má začít prodávat už v září tohoto roku, zatím se však zdá, že konzole přichází na trh příliš pozdě a s nesmyslně vysokou cenou, se kterou si srdce uživatelů nemá moc šanci získat.