Hlavní navigace

Zranitelnost ohrožuje uživatele Firefoxu 16. Záplata již vyšla

11. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Záplata vyšla, svůj Firefox již můžete zaktualizovat na verzi 16.0.1.

Původní zpráva:

Tentokrát musí urychleně záplatovat nezisková organizace Mozilla. Již dlouho se nestalo, aby musela neplánovaně látat díru. Bohužel, v úterý vydaný Firefox 16 obsahuje nebezpečnou zranitelnost. Důležité je, že se o problému ví a opravy bychom se měli dočkat někdy v průběhu dnešního dne. V době psaní bleskovky ještě záplata nebyla na světě.

Tip: Java je zase jako cedník. Zranitelnost otvírá vrátka do miliardy počítačů

V čem zranitelnost prohlížeče spočívá? Škodlivá stránka by mohla zjistit, které weby jste navštívili, případně může získat i adresy. Bohudík se zřejmě jedná jen o teorii, prozatím neexistuje důkaz toho, že by chyby již někteří útočníci aktivně zneužívali.

 

Protože se zřejmě nejedná o až tak žhavý problém a záplata by měla přijít již během několika hodin, nemusíte zbytečně panikařit. Podle nás můžete v klidu počkat na vydání záplaty. Jestli chcete mít opravdu jistotu, že vás nikdo nenapadne, přejděte zpátky na Firefox 15. Ten totiž zranitelný není. Přirozeně, pokud jste ještě neaktualizovali, tak s tím ještě chvíli vyčkejte. Automatické aktualizace můžete dočasně zakázat v nastavení (Možnosti → Rozšířené → Aktualizace).

Z oficiální stránky byl Firefox 16 dočasně odebrán, takže se ke zde ke stažení nabízí starší řada. To nicméně platí jen pro anglickou verzi webu, nikoli pro tu českou.

MMF24

Zdroj: Mozilla Security Blog