Hlavní navigace

Zveme vás na trojveletrh Invex-Digitex-Interkamera

29. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

pro každého fanouška těchto technologií (o byznysu nemluvě)

Na brněnské výstaviště se nejlépe dostanete městskou hromadnou dopravou, doprava automobilem může být, i vzhledem k opravám několika významných ulic v okolí výstaviště, problematická. Z významných dopravních uzlů v centru města se k výstavišti dostanete nejrychleji tramvajovou linkou číslo 1 (v Brně se samozřejmě ptejte na šalinu), případně autobusy 84 a 44 - směr Pisárky.

Žijte digitálně!

Redakce IT časopisů a webových magazínů vydavatelství Extra Publishing se letos staly spoluorganizátory a odbornými garanty velké prezentace toho nejzajímavějšího, co nás ve světě spotřební elektroniky a počítačů obklopuje, nebo se právě chystá. Pokud se chcete dozvědět něco o HD videu, digitalizaci televizního vysílání, trendech ve světě počítačů nebo rozvoji rychlého internetu v ČR, navštivte sál Digital Live! s osmdesáti místy k sezení, který najdete uprostřed pavilonu B.

Kromě přednášek a panelových diskuzí, které připravujeme spolu s partnery projektu,  budeme odpovídat na vaše dotazy a to jak bezprostředně po skončení přednášek, tak po celou další dobu trvání této zajímavé akce. Pokud se na Invex/Digitex nedostanete, sledujte naše webové magazíny ExtraNotebook.cz a ExtraHardware.cz, kde najdete nejen reportáže z veletržního dění, ale také záznamy klíčových přednášek v rámci akce Digital Live!

Hlavním partnerem projektu Digital Live! je česko-slovenská satelitní platforma Skylink společností TradeTec (ČR) a Towercom (SR) ve spolupráci s provozovatelem satelitů Astra. Platforma Skylink vznikla spojením Trade and Technology/Czech Link a Slovak Link. Partnerem akce je Omko Digital, jeden z největších českých prodejců satelitní, anténní a DVB-T techniky.

Pokud vás to, co uvidíte na projekčním plátně či pódiu akce Digital Live! zaujme, pokračujte rovnou do expozice Technologie & Design, kde se i letos budete moci setkat s "pokoji", které budou vybaveny designovým nábytkem a k němu vybranými high-end komponenty z oblasti audia i videa. V případě projektu Technologie & Design se opět nebude jednat o klasickou veletržní prezentaci, ale o ukázku kompletních řešení a příležitost naučit se, jak správně s technikou a nábytkem v interiéru pracovat tak, aby byl výsledek plně funkční a nabízel co největší komfort.

Tekutý dusík v akci

V pavilonu C bude v rámci herního turnaje WGT sponzorovaného firmami ASUS, Intel a Microsoft probíhat unikátní Overclocking show. Zkušení redaktoři ExtraHardware.cz  Mirek Jahoda, Radek Bábíček a Martin Kuchař vám ukážou, jakých výsledků lze dosáhnout při extrémním přetaktování počítače chlazeným tekutým dusíkem s teplotou téměř -200 stupňů Celsia.

Minimálně jednou denně budete moci sledovat naše redaktory při pokusu o vytvoření českého rekordu v přetaktování procesorů Intel Core2 Duo a Core2 Quad na základních deskách Asus s příznačným názvem Rampage Extreme. ExtraHardware.cz se pokusí také překonat nejvyšší Čechem dosažené skóre v novém 3DMark Vantage s pomocí tří špičkových karet GeForce GTX 280 v tzv. třícestném SLI zapojení. Pódium navštíví ve středu a ve čtvrtek také náš slovenský kolega, který ukáže extrémní overclocking na vlastnoručně upravených základních deskách. Budete tak moci sledovat jedinečný "souboj" v přetaktování mezi Českem a Slovenskem. Věříme, že na našem pódiu v dusíkovém hávu padne i rekord slovenský.

Mimo samotnou show vám jako perličku nabídneme zcela funkční počítač kompletně zalitý olejem ve skleněné nádobě. A abyste nám to věřili, na připojeném monitoru poběží série benchmarků.

Přijďte k nám také na oranžový stánek v pavilonu B. Můžete získat starší výtisky, které vám chybí, ale také si výhodně předplatit Extra PC a ihned si odnést předplatitelské bonusy. Můžete získat také další časopisy vydavatelství Extra Publishing: Nejlepší PC rady a návody, Hardware Speciál, Svět, Příroda a Živá historie. Můžete s námi také oslavit dva roky naší existence - byl to právě Invex/Digitex 2006, na kterém jste se poprvé mohli setkat s časopisem Extra PC.


Přednášky v Digital Live!

9:30 Internet ze všech stran

Možnosti připojení k internetu v ČR, maximální a reálné přenosové rychlosti, připojení domácí sítě k internetu.

11:00 HD video

Co přináší HD video, technologie Blu-ray, dostupné přehrávače, příjem HDTV ze satelitu, budoucnost HD vysílání, tvorba a zpracování amatérského HD záznamu.

13:00 Domácí kino

Moderní domácí kino z pohledu videa, audia, designu a architektury. Televizory, projektory, AV receivery, přehrávače, instalace i správné nastavení.

 

CS24

15:00 Digitalizace televizního vysílání

Jak pracuje digitální vysílání, stav v České republice, přijímače a antény, nové televizní stanice.

16:30 Počítače a notebooky

Souboj stolních počítačů a notebooků, nové kategorie, nový způsob používání. Rady pro výběr počítačů i periférií, trendy pro příští rok.