Hlavní navigace

Novinky: MyDock, Game Booster, RealWorld Paint.COM a další

18. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

RealWorld Paint.COM 2009.1 CZ - Oficiální stránka

Čeští autoři zvládli povedeně zareagovat na trochu lepší malování Paint.NET. Jejich Paint.COM ovšem není jen vylepšené malování z Windows, nýbrž poměrně mocný rastrový editor s funkcemi, díky kterým se může směle srovnávat s konkurencí. Nebudu teď opakovat pasáže z naší recenze, kde se dozvíte vše podstatné. Rád bych ale vypíchl, čím sePaint.COM liší od jiných.

Ovládání programu gesty myší je stejně zajímavé, jak to zní. Potěší i podpora filtrů z Adobe Photoshopu. Český uživatel navíc ocení samozřejmou lokalizaci do naší mateřštiny. I proto by se u vás mohl stát žhavým kandidátem na úpravu fotek - k tomu všemu jej autoři distribuují zdarma, na výběr nám pak dávají mezi přenosnou variantou a klasickým instalačním programem. V nové verzi jsme se dočkali zjednodušení posunování obsahu celé vrstvy, zlehčené tvorby pluginů a nástrojů laso a vyplnit.

Recenze: RealWorld Paint.COM: grafický editor s gesty myší

K-Lite Video Conversion Pack 1.4.0 EN - Oficiální stránka

Známý výrobce populárních kodekových balíků K-Lite se pustil i do výroby jakési sady na práci s videem. Ovšem nenechte se zmást, K-Lite Video Conversion Pack neznamená žádnou novou aplikaci, nýbrž výběr tří programů. S Avidemuxem video upravíte dle vlastních představ, popřípadě převedete do nějakého jiného formátu. DVDStyler vám pomůže vytvořit filmové DVD včetně nabídky. Svůj výtvor můžete vypálit ImgBurnem, o kterém jsme se shodou okolností bavili předminule. Nové vydání obsahuje aktuální verze všech zmíněných nástrojů.

GPU Caps Viewer 1.7.0 EN - Oficiální stránka

Co se stane, když spojíte programy CPU-Z a GPU-Z? Odpověď zní následovně: GPU Caps Viewer. Podá vám informace o technických detailech používaného procesoru a hlavně grafické karty. K dispozici je také několik variant zátěžového testu druhé zmiňované komponenty, při kterém zjistíte, zda se nepřehřívá a běží stabilně. Program dále informuje o úrovni podpory technologie Nvidia CUDA a PhysX. Kompletní report jde uložit jako prostý text, nebo XML. Autoři do GPU Caps Vieweru zařadili i pár užitečných odkazů (na stažení ovladačů, atp.). Nová verze přidává podporu nových grafik Nvidia GeForce GTS 250, GTX 275 a ATI Radeon HD 4890.

Game Booster Beta 4 CZ - Oficiální stránka

Majitele starších sestav nutí dosažení většího výkonu ve hrách vypínat před hraním samotným zbytečné služby a procesy, které by pak počítač zbytečně zpomalovaly. Game Booster nedělá nic jiného. V jeho případě ale stačí pouze zmáčknout jedno tlačítko a program automaticky ukončí procesy na pozadí (ty jen ukusují z času procesoru) a vyčistí operační paměť. Když se zase chcete pustit do práce, nemusíte se zdržovat nějakým restartem, který obnoví všechno to, co jste předtím vypnuli, ale opět použijete jedno jediné tlačítko a voila.

Game Booster představuje bezpečnější volbu, protože ví, co si může dovolit - nevypne nic, po čem by se vám Windows sesypaly jako domeček z karet. A pokud potřebujete, aby něco zapnuté zůstalo, tak jen odškrtnete tu správnou položku v seznamu v hlavním okně programu. Vývojáři navíc nejsou tak neznámí, IObit mají ve svém portfoliu i Smart Defrag a Advanced SystemCare Free, takže se nemusíte tolik bát o zdraví svého PC - zkušenosti mají.

MyDock 0.9.1051 Beta EN - Oficiální stránka

Závidíte Macům jejich dokovací lištu? S potřebným prográmkem ji samozřejmě můžete mít i ve Windows. Ta zastává - jen pro úplnost - nabídku Start, rychlé spuštění a vůbec celý hlavní panel. MyDock je relativně slušný kandidát, schopný zastoupit všechny funkce, o které byste přišli, kdybyste hlavní panel neměli k dispozici.

Po instalaci si na novou lištu přetáhnete zástupce těch programů, které budete potřebovat. Spuštěný program pak indikuje modrá tečka umístěná pod ikonou příslušné aplikace. Nezůstáváme ovšem jen u zástupců, na panelu se nachází například i tlačítko pro změnu velikosti oken. S funkčností tedy není problém, bohužel se nedá to stejné říct o chodu MyDocku. Ze hry jej vyšachovává řada chyb (ačkoliv jich nejnovější verze pár eliminuje), příliš chválit nemohu ani rychlost. K běhu vyžaduje Silverlight 2.

Total Commander 7.50 Beta 1 CZ - Oficiální stránka

Zdlouhavé představování mocného souborového manažera Total Commander by zcela jistě bylo zbytečným nošením dříví do lesa. Takže jen v rychlosti malé shrnutí pro ty jedince, kteří se na naší planetu přistěhovali teprve nedávno -dvoupanelové rozhraní, FTP klient, interní podpora archívů, porovnávání souborů, synchronizace složek - to všechno a mnoho dalších vychytávek je v Total Commanderovi naprostou samozřejmostí.

Pokročilí uživatelé se mohou těšit z prakticky nekonečných možností. Pokud se naučíte naplno využívat alespoň část funkcí, budete z toho skutečně profitovat. V aktuální betaverzi autor zlepšil podporu unicode na maximum (jeho vlastní slova), podporu délky názvů souborů zvýšil na neuvěřitelných 1022 znaků, porovnávání textových dokumentů vylepšil, takže nyní nevadí, že porovnáváte jeden uložený v Ansi a druhý v UTF-8. Uložená hesla k FTP serverům se již neukládají v nezašifrované podobě, bohudík se používá šifrování AES256. Seznam změn čítá spoustu dalších položek, celý si jej můžete přečíst na stránce programu.

Návod: Dvacet tipů pro Total Commander
Čtete také: TCBurner: vypalujeme přímo v Total Commanderu
Mohlo by vás zajímat
: Průzkumník Windows na 110%

MMF24

mp3DirectCut 2.11 CZ - Oficiální stránka

Na stříhání zvuků a hudby existují komplexní aplikace, na takové malé domácí stříhání empétrojek ale bohatě postačí například německý mp3DirectCut. Spojování více souborů, odstranění požadované části nebo změna hlasitosti mu jde dobře. Při práci nedochází k dekompresi hudby a následnému opětovnému zkomprimování, tudíž zůstává zachována původní kvalita. Bonusem budiž nahrávání zvuků z mikrofonu. Nová verze s několika drobnými novinkami práci jen zpříjemňuje, domácí použití je tedy více než vhodné, pravděpodobně budete spokojeni.